2024. április 16.
Ez volt a lényeg az 46. héten

Ez volt a lényeg az 46. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Pénteken felmondási tilalmat vezettek be a rendvédelmi és egészségügyi szervezeteknél. Szombattól már minden zárt térben maszkot kell viselni, kivéve e sportolásra szolgáló létesítményekben.

 

Szintén pénteken jelentették be Ausztriában, hogy teljes zárás lesz nyugati szomszédainknál, miközben a teljes lakosságnak kötelezővé tették az oltás felvételét. Szombaton a rendelet elleni tiltakozásul tízezrek vonultak Bécs utcáira. Brüsszel utcáit is ellepték a tüntetők: a rendőrség szerint mintegy 35 ezren tiltakoznak a járványügyi szigorítások ellen. Hét ember sebesült meg rendőrségi lövésektől péntek este Rotterdamban a járványügyi korlátozások elleni erőszakos tüntetésen.

 

Először veszített a Ferencváros a női kézilabda BL-ben: hatgólos vereséget szenvedett a magyar bajnok a bukarestiek vendégeként.

 

Minden vádpont alól felmentették Kyle Rittenhouse-t, aki 2020-ban történt zavargások idején agyonlőtt két fiatalt, akik a Black Lives Matter-mozgalom felhívására tüntettek a Wisconsin állambeli Kenosha városában. Az ítéletet az amerikai jobboldaliak üdvözölték, a baloldal bírálta.

 

A forint igen gyenge hetet zárt a héten a dollárral szemben, egészen 326 forintig esett az árfolyam, ez 1 hét alatt 2 százalékos gyengülést jelent.

 

Lukasenka beismerte, hogy a határhoz szállítják a bevándorlókat. Azt viszont tagadja, hogy ők hívták meg az országba a migránsokat.

 Fotó: Rosta Tibor / MTI

 

A hét száma: 204.000.000
Eric Clapton egyik gitárja 625 ezer dollárért (204 millió forintért) kelt el egy New York-i árverésen a hétvégén. A Julien’s aukciósház rocklegendák relikviáiból rendezett licitje összesen majdnem 5 millió dollárt hozott.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.