2024. április 19.
Ez volt a lényeg a 23. héten

Ez volt a lényeg a 23. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Kedden jelentette be Müllner Cecília, hogy véget ért a járvány harmadik hulláma hazánkban. Hétvégén megkezdődött a 12-15 éves fiatalok oltása a Pfeizer vakcinájával.

 

Csökkennek a munkáltatói terhek annak köszönhetően, hogy kedden az országgyűlés elfogadta az adóügyi törvénymódosításokat.

 

Az elmúlt héten Ukrajna és Szlovákia is megállapodott hazánkkal, hogy karanténkötelezettség nélkül utazhatnak egymáshoz ezen országok polgárai. 

 

Orbán Viktor provokációnak és nem futballpályára valónak nevezte, hogy az ír válogatott – a faji megkülönböztetés elleni tiltakozásul – letérdelt a kedd esti felkészülési mérkőzés előtt. A főpróbák után pénteken elrajtolt az Európa bajnokság, amelyet majdnem tragédia árnyékolt be már a második napon. Christian Eriksent újra kellett éleszteni a Finnország elleni, koppenhágai mérkőzésen. A dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányának állapota azóta stabil.

 

Pénteken kezdődött a G7-ek és a meghívott országok vezetőinek tanácskozása, amelyet megelőzött egy Boris Johnson – Joe Biden találkozó Cornwallban.

 

A covid járvány kitörése óta jobban felfigyelünk egy-egy vírus felbukkanására. Indiában a helyzetet most az súlyosbítja, hogy a feketegomba vírus is felütötte fejét. Az új kórnak már több mint ezer áldozata volt a múlt hét második felében. Eközben Angliában két majomhimlővel fertőzött embert vontak megfigyelés alá.  

  

A hét száma: 12
Ennyi éven át volt kormányfő Izraelben Benjamin Netanjahu. Utódja az ultranacionalista Jamina párt elnöke, Naftali Benett lett a vasárnapi koalíciós megállapodás eredményeként.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.