2024. április 16.
Brutális természet: levideózták a medve és a tigris csatáját

Brutális természet: levideózták a medve és a tigris csatáját

Egy indiai nemzeti parkban játszódott le a turisták szeme láttára a nem mindennapi esemény. A harcot mindkét állat túlélte.

A turistákat még szerdán kísérték a vadőrök egy tigris, Matkasur területén lévő ivóhelyhez a Tadoba nemzeti parkban – számol be a The Washington Post.

A vendégeknek szerencséje volt, a hétéves alfahím éppen a tavacskában hűsölt. A vadőr elmondása szerint ekkor jelent meg egy ajakos medve a bocsával. A csupa izom tigrisnek egy felnőtt medve elejtése sem okoz problémát, a kicsi pedig könnyű zsákmányt jelentett – írják.

A bocs ezért visszamenekült a fák közé, mikor meglátta a csúcsragadozót, míg az anyamedve szembe szállt Matkasurral. A tigris hiába próbálta megkerülni, a medve nem engedte át kölykéhez. A vadőr elmondása szerint a harc közel 15 percig tartott, mikor úgy tűnt, hogy a tigris felülkerekedett, ám a medvét valószínűleg vastag bundája megmentette.

Az anyamedve ezután újabb lendületet vett és ismét a tigris után vetette magát, Matkasur azonban ekkor már nem állt bele a csatába, hanem menekülőre fogta, majd belevetette magát tavacskába, ahová az anyamedve már nem követte.

(A képet a nemzeti park Facebook-oldaláról kölcsönöztük.)

Megosztás