Szombaton derül ki, kié a legjobb békési házipálinka
- Trend
- 2018.02.7
A jó pálinka elkészítéséhez kiváló gyümölcs kell, nagyon jól kell cefrézni és gondosan kell főzni.
Idén rekordot jelentő, több mint 160 röviditalt küldtek be a nevezők a hetedik Békés Megyei Házipálinka Versenyre. Herczeg Tamás, a verseny ötletgazdája, a Csabai Pálinka Klub alapítója szerint ez azt mutatja, hogy egyre nagyobb igény van a jó minőségű pálinkára Békéscsabán. Egyre inkább jellemző, hogy a minőségi pálinkát keresik az emberek. A jó pálinka elkészítésének nagyon egyszerű a titka: kiváló gyümölcs kell hozzá, nagyon jól kell cefrézni és gondosan kell főzni – mondta.
A szakmailag felkészült zsűri szigorú szabályok szerint kóstolta végig és egy komoly, húszpontos rendszerben bírálta a gyümölcsből készült szeszes italokat. Először az ital illatát, állagát, majd az ízét értékelték – írta a behir.hu. A zsűri tagjai egyetemi végzettségű szakmérnökök, főzőmesterek, okleveles pálinka bírálók, akik évek óta bírálják az italokat.
Hogy kik készítették a legjobb pálinkát, kik lettek a díjazottak, február 10-én szombaton hirdetik ki a Csabagyöngye Kulturális Központban.