2024. november 21.

Látványétteremmel egybekötött kézműves sörfőzde nyílt Gyulán

A főzde és az étterem jelenleg 13 embernek ad munkát, amelyet hamarosan további hárommal növelnek. A tervek szerint nemsokára 25 embert tudnak foglalkoztatni.

A sörfőzde keddi átadása alkalmából Ábrahám Csaba elmondta: a főzdében jelenleg négyféle sört gyártanak, két cseh típusú lagert, egy barna sört és egy IPA-t, de heteken belül meggyes sörrel egészül ki a kínálat. A választékot tovább szeretnék bővíteni, ezért kísérletezni fognak a sörfőzés során.

Az uniós Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán 43 millió forintot nyertek el kutatás-fejlesztésre, amelyhez mintegy 30 millió forint önrészt tesznek hozzá, hogy további berendezéseket, pasztörizáló- és hordómosó gépeket szerezzenek be a fejlesztésekhez – írta az MTI.

Az üzem éves kapacitása jelenleg 200 ezer liter, amelyet Ábrahám Csaba reményei szerint még a nyári szezon előtt növelni tudnak, újabb tartályokat szereznek be, és hamarosan egy palackozósorral is bővül az üzem.

Ez a mennyiség egy év alatt Gyulán el fog fogyni - mondta, hozzátéve, hogy a nagykereskedelmi hipermarketekbe, „ha akarnának, se tudnának bekerülni”.

A főzde egybeépült egy kétszintes látványétteremmel, ide az alapanyagok egy részét, a hús- és húsipari termékeket, kecskesajtot, zöldségeket, szörpöket, lekvárokat helyi beszállítóktól szerzik be.

A főzde és az étterem jelenleg 13 embernek biztosít munkát, amelyet hamarosan további hárommal növelnek. Ábrahám Csaba szerint rövid időn belül akár 25 embert is tudnak foglalkoztatni.

Megosztás

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

Hello Trend

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

  • 2024.06.13

Ahogy beköszönt a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, a hőség pedig megváltoztatja táplálkozási szokásainkat is. A melegben nemcsak hogy más típusú ételekre vágyunk, de a szervezetünk is másképp működik. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, mit, hogyan és mennyit eszünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat a nyári táplálkozásról, az egészséges életmód legfrissebb trendjeiről és a bikiniszezonra való felkészülésről - a Fitein szakértői tippjeivel.

 

 

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi?