Látványétteremmel egybekötött kézműves sörfőzde nyílt Gyulán
- Trend
- 2018.03.14
A főzde és az étterem jelenleg 13 embernek ad munkát, amelyet hamarosan további hárommal növelnek. A tervek szerint nemsokára 25 embert tudnak foglalkoztatni.
A sörfőzde keddi átadása alkalmából Ábrahám Csaba elmondta: a főzdében jelenleg négyféle sört gyártanak, két cseh típusú lagert, egy barna sört és egy IPA-t, de heteken belül meggyes sörrel egészül ki a kínálat. A választékot tovább szeretnék bővíteni, ezért kísérletezni fognak a sörfőzés során.
Az uniós Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán 43 millió forintot nyertek el kutatás-fejlesztésre, amelyhez mintegy 30 millió forint önrészt tesznek hozzá, hogy további berendezéseket, pasztörizáló- és hordómosó gépeket szerezzenek be a fejlesztésekhez – írta az MTI.
Az üzem éves kapacitása jelenleg 200 ezer liter, amelyet Ábrahám Csaba reményei szerint még a nyári szezon előtt növelni tudnak, újabb tartályokat szereznek be, és hamarosan egy palackozósorral is bővül az üzem.
Ez a mennyiség egy év alatt Gyulán el fog fogyni - mondta, hozzátéve, hogy a nagykereskedelmi hipermarketekbe, „ha akarnának, se tudnának bekerülni”.
A főzde egybeépült egy kétszintes látványétteremmel, ide az alapanyagok egy részét, a hús- és húsipari termékeket, kecskesajtot, zöldségeket, szörpöket, lekvárokat helyi beszállítóktól szerzik be.
A főzde és az étterem jelenleg 13 embernek biztosít munkát, amelyet hamarosan további hárommal növelnek. Ábrahám Csaba szerint rövid időn belül akár 25 embert is tudnak foglalkoztatni.