2024. április 18.
Idén is elrajtol az ország egyik legnépszerűbb mezei futóversenye

Idén is elrajtol az ország egyik legnépszerűbb mezei futóversenye

Nem sok olyan futóesemény van, ami úgy élt meg negyed évszázadot, hogy még a Covid-járvány sem kényszerítette szünetre. A Pólus Centertől startoló Palota Kupát a bevásárlóközpont nyitása óta minden évben megrendezték, vagyis április 29-én immár 26. alkalommal állhatnak rajthoz a 12 versenyszám indulói.

A Budapesti Atlétikai Szövetség kezdeményezése eredetileg a 15. kerületi iskolák tanulóit invitálta, hogy minden tanintézményből az akkor nyílt Pólushoz fussanak a diákok. A helyi közösségek megmozgatására szervezett mezei verseny megtartotta lokális jellegét, ugyanakkor mára a főváros, sőt az egész ország számos területéről jönnek indulók, mert tudják, jól futható a terep a Szilas-patak menti pályán. Ahogy a korábbi években, idén is a családi futás lesz az első versenyszám a közös bemelegítés után és a kutyás futás az utolsó. A Pólus két éve hirdeti, hogy állatbarát hely, így egyre többen érkeznek az áruházba és a versenyre is négylábú kedvencükkel. Sőt, egy kis malac is kocogott már a kiskedvencek részvételével zajló futamon.

 

Hogy ezúttal ott lesz-e a rajtnál ez a különleges rózsaszínű „sportoló”, azt mindenki megtudja, aki nevez online vagy a verseny napján 9 órától a Pólus Center 5-ös bejáratánál, a Media Markt előtti területen. A nevezési díjak 800-1500 Ft között mozognak, de a családi és diák futamok ingyenesek a kerülti iskolásoknak. A leghosszabb táv a 10 km-es cross futás lesz, amit idén tartanak meg először, ahogy az ide verseny lesz az első, amin már chip technológia segítségével mérik a futók idejét.

 

Ezen a napon nemcsak a futni vágyók látogatnak el a verseny helyszínére, hanem a számos kiegészítő program iránt érdeklődők is. Lesz munkakutya bemutató a Pólus Kutyakiképző Iskola közreműködésével, mindenkit vár majd az egészségügyi szűrőbusz, és a Pólusban már hagyománynak számító havi dietétikai tanácsadás is éppen ezen a szombaton lesz.

 

A bevásárlóközpont az egészség mellett a helyi közösségeket is támogatja: a „Új bajnok születik” kampány keretein belül összesen 170.000 forintos sportutalvánnyal támogat két helyi iskolát azok közül, amelyek részt vesznek a versenyen.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.