2024. április 23.
Újra pénzügyekre hangol a ZsetON

Újra pénzügyekre hangol a ZsetON

A 2022. január 27-én induló játék a pénzügyi tudatosság fejlesztésére irányuló PÉNZ7 és a Global Money Week programsorozatokhoz kapcsolódik. Célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi tudatosságra és útmutatást adjon a pénzügyek megfelelő kezelésére.

A Kormány 2017-ben stratégiát fogadott el a pénzügyi tudatosság fejlesztésére, aminek egyik fő célkitűzése, hogy a diákok a pénzügyeik kezelését tudatosan és a szükséges ismeretek birtokában tegyék meg. A stratégia egyik nagysikerű programja egy több hónapon át tartó pénzügyi verseny. Tavaly is hatalmas érdeklődés mellett zajlott a vetélkedő, így a Pénzügyminisztérium idén is meghirdette a programot. A kezdeményezéshez olyan szervezetek csatlakoztak, mint a Magyar Államkincstár, a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

 

A ZsetON versenyen középiskolások és egyetemisták egyaránt részt vehetnek, de aki nem szeretne versenyezni, regisztráció nélkül is próbára teheti tudását. Mindkét korcsoportnak külön kérdéssor áll rendelkezésére, amikre online felületen adhatnak választ a játékra jelentkezők. Sok izgalmas téma szerepel a klasszikus banki-befektetési-biztosítási kérdésektől a gyakorlati, életszerű helyzetekre utaló feladatokig. Arra is választ kapunk, hogy a kriptoeszközök vagy a tőzsdei termékek milyen kockázatokat rejthetnek magukban, mire kell figyelni a használatukkor.

 

 

A legjobb 150 középiskolás jut a középdöntőbe
A versenyt követően a középdöntő következik, ami online zajlik majd. Ide a legjobb 150-150 középiskolás és egyetemista jut tovább, külön-külön versenyezve. A középdöntőben az egyetemisták közül eldől, hogy ki viselheti a pénzügyek mestere címet. A középiskolásokra még egy megmérettetés vár, ugyanis a döntőben a 10 legjobb versenyző március 25-én a Pénzügyminisztérium aulájában küzdhet meg az értékes nyereményekért. A játékban mindkét korcsoportban az első három helyezettet értékes elektronikai tárgyakkal díjazzák: a középiskolások kategóriájában az első helyezett játékkonzolt, a második helyezett laptopot, a harmadik helyezett pedig okostelefont nyerhet. Az egyetemisták három legjobbja pedig tablettel, okostelefonnal vagy egy elektromos rollerrel gazdagodik.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.