2024. április 29.

Ne hagyja ki a sonkaszobrászatot jövő hétvégén!

A hungarikumokat népszerűsítő gyulai fesztiválon mi is készíthetünk kolbászt. 

Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán. A rendezvényre március 16-18. között várják a közönséget a várkertben.

A rendezvény célja a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítése. A télbúcsúztató fesztivál egyben a termelők szakmai versenye és vására is. A megnyitó napján megemlékeznek az idén 150 éves gyulai húsiparról is.

A sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A programot idén is színesíti sonkasaccolás, sonkaszobrászat, hentes- és ételbemutató, valamint látvány disznóvágás. Március 17-én, szombaton a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megméretést vállaló csapatokat.

Kézműves vásár és vidámpark mellett számos koncert is várja majd a közönséget. Pénteken például Hevesi Tamás és Galambos Lajos, szombaton a Wellhello, valamint helyi tehetségek, köztük a The Whatevers, a Synema és a Chain Bridge Pop, vasárnap pedig Papp Rita és Bodnár Attila, majd a 100 Folk Celsius együttes lép fel.

A fesztivál belépődíjas, de vasárnap a nyitástól délig ingyenesen látogatható.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.