2024. április 16.
Húsvéti mulatság Csongrádon

Húsvéti mulatság Csongrádon

Csongrád, a tisza-parti kisváros idén Húsvétkor hagyományos és kreatív programokkal várja a családokat.

A húsvéti zöldágjárás egy szép népi hagyomány, a természet megújulását jelképező énekes játék. A lányok, esetleg a legények is a falu egyik végén kézfogással sorba álltak. A sor mindkét végén kaput tartottak zöld ággal a kezükben. A sor egyik vége átbújt a sor másik végén lévő kapu alatt, így mentek végig a falun. A dal első három sorát a két kaput tartó énekelte egymásnak felelgetve. Az óvodából biztosan ismert dal Bújj, bújj... részére kezdődött meg az átbújás a kapun. 

 

 

Ilyen is lesz Csongrádon, a húsvéti ünnepen április 17-én. Megéri korán kelni, mert a programok már kilenc órakor kezdődnek. Több helyszínen is lesznek húsvéti események, kreatív népi workshopok. Aki nem akar elhervadni, kipróbálhatja a hagyományos népi locsolkodást, azaz kaphat egy vödörnyi vizet a kontya alá. A legkisebbeket a nyuszisimogató várja, de lesz kalácssütés és táncház is, sok vidám családi program.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.