2024. április 30.

Hét diákra már büszke lehet Békés megye

A megyéből szakképzési területen több mint 500 versenyző közül heten jutottak be a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjébe.

Április végén rendezi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Békés megyéből szakképzési területen több mint 500 versenyző közül heten jutottak be az országos döntőbe.

Az országos vetélkedőn résztvevő hét Békés megyei diákból öten az egyik békéscsabai szakközépiskolában tanulnak. A cukrászok közül ketten mérettethetik meg magukat Budapesten, mellettük egy kereskedő és két eladó szakos tanuló jutott még be az országos versenyre.

A diákok sokat készültek a versenyre. Ez egy gyakorlatos hét lenne nekünk, de kikért az iskola, hogy minél többet tudjunk tanulni. Nemcsak otthon készülünk erre a versenyre, hanem a tanárok különórákat is tartanak nekünk – mondta Kassai Anett eladó szakos diák. Az intézmény igazgatója kifejtette: tanulóik a korábbi években is sikeresen zárták az országos versenyt és bízik abban, hogy ez idén is így lesz.

Rekordszámú Békés megyei jelentkező volt a területi írásbeli versenyen – tudta meg a behir.hu Mészárosné Szabó Annától, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetőjétől, aki kiemelte: az, hogy csak heten jutottak be az országos döntőbe, nem azt jelenti, hogy az elmúlt évekhez képest rosszabbak lennének a megyei versenyzők. Az osztályvezető szerint az országos verseny egy jó visszajelzés az induló diákoknak abban, hogy jelenleg milyen szinten állnak szakmájuk gyakorlásában.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.