2024. április 29.

Bemutatják, hogyan néztek ki a tanyák régen

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület országos szinten elsőként létrehoz egy tanösvényt, amelynek célja, hogy megismertesse a tanyák történetét.

A tanyasi tanösvény és nyitott tanyagazdaságok hálózatának kialakítása című pályázat volt a középpontban azon a szakmai fórumon, amelyet a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezett. A Tanyafejlesztési Programban Békéscsaba 2,6 millió forintos támogatást nyert el, amelyből a tanyákat, valamint az ott élő embereket is támogatja a szervezet – írta a behir.hu.

Az egyesület országos szinten elsőként létrehoz egy tanösvényt is, amelynek célja, hogy az idelátogatók megismerjék a tanyák történetét: múltját, jelenét és jövőjét. A zöld infrastruktúra révén akár kerékpáros, akár gyalogtúrán keresztül mutathatjuk majd be, hogy hogyan is néztek ki régen a tanyák – mondta Pócsi Gabriella vidékfejlesztési szakértő.

A tanácskozás illeszkedik a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület hosszú távú céljaihoz. Az egyesület küldetése az épített és természetes környezetünk megóvása, megőrzése, ennek fejlesztése és olyan programok segítése, mint a kerékpárút-építés akár a megyén belül, akár a határokon átnyúlóan is – mondta Vantara Gyula, az egyesület elnöke.

A szervezet további projektekben is részt vesz. Ilyen például a jelenleg a megvalósítás kezdeti szakaszában lévő Nagyszalonta és Békés közötti kerékpárút építése.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.