2024. április 29.
Felújítják a Hármas-Körös-hidat Gyomaendrődön

Felújítják a Hármas-Körös-hidat Gyomaendrődön

A felújítás miatt teljes hídzárat rendelnek el, előreláthatólag június és augusztus között, a nyári tanítási szünet időszakában.

A gyomai Hármas-Körös-híd alépítményeinek: a hídszerkezetet alátámasztó hídfőknek, a pilléreknek és a háttöltéseknek a rossz állapota miatt ezek felújítása szükségessé vált. A felújítás időszaka alatt a közúti közlekedés biztonsága és az egyes technológiai folyamatok műszaki követelményeknek megfelelő módon történő megvalósítása érdekében a hidat lezárják – tájékoztatott a behir.hu.

A teljes hídzár időszakában az alábbi korlátozásokat vezetik be:

- A személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna összsúlyú tehergépkocsik, a menetrend szerinti szóló autóbuszok, a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség járművei közlekedhetnek a terelőútként kijelölt úgynevezett „Olajosok útján” - azaz a Vitéz dűlőként ismert területen átvezető köves úton.

- A hídon a gyalogosok és a kerékpárosok a kerékpárjukat áttolva – a munkaterületen elkerített területen – közlekedhetnek.

- A 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú tehergépjárművek és minden további gépjármű részére a szomszédos településeket érintve, az országos közúthálózaton lesz a terelőút kijelölve.

A felújítási munkákat a tervek szerint még idén befejezik.

A teljes hídzár előreláthatólag június és augusztus között, a nyári tanítási szünet időszakában kerül bevezetésre.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.