2024. április 20.

Letartóztattak egy okányi házaspárt kábítószer-kereskedelem miatt

Közel másfél kilogramm kábítószert találtak a feleségnél. A nyomozás megállapította, hogy a férj csomagolta a tiltott anyagot.

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt vádemelést javasol a Sarkadi Rendőrkapitányság egy okányi házaspár ellen. A nőnél 2016. július 5-én egy szatyorban közel másfél kilogramm kábítószergyanús anyagot és egy mérleget találtak. Az eljárás során az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyag kábítószer és a több mint ezer adag anyag feketepiaci értéke közel három millió forint.

A feleség azt állította, hogy a szatyrot külföldön egy férfi bízta rá, akinek vissza kellene azt vinnie. Ő nem nézte meg a szatyor tartalmát. A nyomozás azonban megállapította, hogy a kábítószert a nő férje csomagolta és adagolta ki, aki maga is fogyasztott az anyagból. A rendőrség megtalálta azokat fogyasztókat is, akik a házaspártól vásároltak tiltott szereket – írta meg a hir6.hu.

A 26 éves nő és a 34 éves férfi előzetes letartóztatásban vannak, a Sarkadi Rendőrkapitányság mindkettejük ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést. A lezárt nyomozás iratait a rendőrség 2018. február 2-án továbbította a Békés Megyei Főügyészségre.

Megosztás