2024. április 19.
Tizenegy érmet szereztek a hétvégén az orosházi úszók

Tizenegy érmet szereztek a hétvégén az orosházi úszók

Az Orosháza Úszó Egyesület nyolc fiatalja negyvenszer csobbant a Dr. Rébeli József Sportuszodában, Szentesen a pünkösdi hosszú hétvégén.

A 22. alkalommal rendezte meg Szentes az Óvodától az Olimpiáig elnevezésű úszóversenyét a Mars Magyarország Vándorserlegért. A meghirdetett 27 versenyszámban 30 szakosztály – köztük három külföldi – 516 versenyzője, összesen 2525-ször állt rajthoz óvodás kortól az olimpiai úszókig – mondta Selmeczi Edit edző az oroscafe.hu-nak.

A szentesi kiíráson versenyzett - többek között - Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszó, olimpikon és Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes úszónő is.

Selmeczi Edit és Schmidt Jenő tanítványai ismét egy sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött. Az orosházi úszók 11 éremmel zárták a megmérettetést.

A jövő hétvégén Békéscsabán, majd Szarvason szurkolhatunk az orosházi úszóknak.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.