2020. augusztus 5.
Virágokból készült ételeket is kóstolhatunk a Gyulai Virágok Fesztiválján

Virágokból készült ételeket is kóstolhatunk a Gyulai Virágok Fesztiválján

A hétvégi fesztivál díszvendége Tihany városa lesz, amely a levendulát, illetve az abból készült termékeket hozza el a városba. 

Két napon át tartó virágvásárral, ehető virágokkal, kézműves és családi foglalkozásokkal, valamint koncertekkel várják a látogatókat a Gyulai Virágok Fesztiválján, amelyet május 11-13. között rendeznek meg - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A Gyulai Virágok Vasárnapjából az elmúlt években háromnapossá bővült fesztivál szakmai konferenciával kezdődik pénteken, ahol a Víz a településeken témát járják körül a meghívott előadók.

A középpontban idén is a virágvásár lesz, amelyre számos kiállító visz egynyári, évelő, mediterrán növényeket, faiskolai termékeket, kerti kerámiákat, de egy kül- és beltéren is alkalmazható növényfalat forgalmazó cég és egy faszobrász is jelezte részvételét.

Romantikus május címmel virágkötészeti kiállítást is szerveznek és a tavaly az Európai Bonsai Szövetség által szervezett nemzetközi versenyen a legjobb tíz között végzett Imre György, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere bonszaibemutatót tart.

A fesztivál díszvendége Tihany városa lesz, amely a levendulát, illetve az abból készült termékeket hozza el a városba.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, viráglufi hajtogatás, szombaton Pepe Manó, vasárnap Hevesi Imre és zenekara műsora várja. A vállalkozó kedvűek ehető virágokból készült ételeket kóstolhatnak a gyulai éttermekben és cukrászdákban. Lesz népzenei koncert és táncelőadás, tűzzsonglőr bemutató, és szombaton bemutatják a Gyula image filmet.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen fellép a Gyulai Ifjúsági Fúvószenekar, a Három Grácia Majorett Együttes Csoportjai, koncertet ad a TNT, a Pernahajder Campbell, a Madows Együttes és szombaton este, fő attrakcióként a Péterfy Bori and Love Band.

Megosztás

Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyar fiatalok

Hello Ország

Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyar fiatalok

  • 2020.07.8

A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a Fény Utcai Piac 2200 fős, hazai gyümölcs-, zöldség-, tej-, hal- és húsfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből. A Piac júliusban nagyszabású jótékonysági kezdeményezést is indít.

Nem a reklámok miatt adjuk az 1%-ot

Hello Ország

Nem a reklámok miatt adjuk az 1%-ot

  • 2020.05.12

Az emberek szívesen ajánlják fel adójuk 1%-át civil szervezeteknek, de fontos a visszajelzés a pénz felhasználásáról. A többség ugyanannak a szervezetnek vagy általában ugyanannak a területnek adja, és nem igazán a reklámok hatására döntenek – derült ki a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány online 1050 fős felméréséből.