2018. december 13.
Sikeres volt az első Csabai Kolbász-Blues-Pálinka Piknik

Sikeres volt az első Csabai Kolbász-Blues-Pálinka Piknik

A rendezvényen nem csak a kolbászból fogyott, hanem a pálinka klub tagjainak italaiból is. És ha valakinek ez sem lett volna elég a jó hangulathoz, az igazi blueszene biztosan meghozta azt.

Ahol jó zene, pálinka és csabai kolbász van, ott biztosan jól érzi magát mindenki – mondta Hégely Sándor, a Csabai Kolbászklub elnöke az első Csabai Kolbász-Blues-Pálinka Pikniken. Szombaton délután több százan voltak kíváncsiak a három csabai civil szervezet közös programjára – írta a behir.hu.

A Csabai Kolbászklub tagjai meséltek a hungarikum történetéről és jelenéről, és kolbászkészítő bemutatót is tartottak az érdeklődőknek. Jó hangulatban telt a bemutató a Rendezvénypajtában, ahol az első pikniket tartották.

A Csabai Kolbászklub, a Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesület és a Csabai Pálinka Klub a város újratelepítésének 300. évfordulója kapcsán fogott össze. Hégely Sándor szerint a legfontosabb üzenete az a rendezvénynek, hogy az ügy érdekében kiválóan együtt tudott dolgozni a három civil szervezet.

A csabai kolbász és pálinka készítése az ide betelepült tótoknak köszönhető. Ők voltak azok, akik a napóleoni háborúk következtében fellépő borshiány miatt paprikát kezdték használni a kolbászba, így lett különlegesebb a csabai kolbász. A Békés megyei gyümölcs pedig a csabai pálinka jó hírnevét adja. A két gasztronómiai érték ötvözete komoly történelmi hagyománnyal bír Békéscsabán és környékén – hangsúlyozta Fabulya Attila, a Csabai Pálinka Klub szakmai vezetője.

A rendezvényen nem csak a kolbászból fogyott, hanem a pálinka klub tagjainak italaiból is. És ha valakinek ez sem lett volna elég a jó hangulathoz, az igazi blueszene biztosan meghozta azt.

Megosztás