2024. április 26.

Négy éves volt a legfiatalabb versmondó

A legidősebb pedig 93 éves, a 24 órás Versfolyamon Békéscsabán.

Békéscsaba több pontján is megemlékeztek a költészet napjáról. A Jókai Színházban egy 24 órás Versfolyam kezdődött kedden, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Kollégiumában pedig a világ több pontjáról, élő közvetítés segítségével mondtak verseket magyar nyelvű iskolák hallgatói. Az eseményt élőben több internetes oldalon is nyomon lehetett követni szerda délelőtt. Bejelentkeztek versmondók - többek között - Ukrajnából, Erdélyből és Ausztriából is – írta a behir.hu.

A Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztője, szerkesztői is csatlakoztak az eseményhez, szerdán pedig a Békés Megyei Könyvtár díszvendége volt Takács Bence, az M5 műsorvezetője.

Tege Antal, a 24 órás Versfolyam főszervezője elmondta: idén a legkisebb versmondó 4, a legidősebb pedig 93 éves volt. Azt el kell mondani, hogy mind a ketten fejből mondták a verset. Az egyik azért, mert még nem tud olvasni, a másik pedig hihetetlen szellemi kvalitásról tett tanúbizonyságot ezáltal – tette hozzá. A mintegy 560 résztvevő 1700-1800 verset mondott el a Versfolyam ideje alatt.  A 24 órás rendezvény – amely minden eddiginél több érdeklődőt vonzott – szerdán délben ért véget.

Megosztás