2024. április 28.
Listára kerültek a civilek

Listára kerültek a civilek

A Figyelőben felsorolt állítólagos Soros-zsoldosok többsége átláthatóan működő, jogvédő, kormánykritikus civil szervezetek munkatársai. Már elhunyt filozófus és történész sem hiányozhatott a listáról.

A csütörtöki Figyelő egy kétoldalas cikkben „összeszedte és utánajárt” az állítólagos Soros-hálózat ügynökeinek és listát készítettek - többek között - tanárokról, újságírókról és más különböző emberekről, akik szerintük Soros György zsoldjában állnak. A cikkben említett szervezetek egyébként transzparensen működnek, honlapjukon meg lehet nézni a munkatársaik nevét, de a Figyelőnek még így is sikerült a nagy utánajárás közepette több éve halott embereket is potenciális Soros-zsoldosként feltüntetni - írta a hvg.hu. 

 

A cikk annyiból áll, hogy dolgozói névsorokat közöl mindenféle válogatás nélkül olyan szervezetektől, akik kapnak valamilyen támogatást Soros György valamelyik alapítványától – összegezte az 24.hu.

Többek között szerepelnek a cikkben:

- a  CEU oktatói

- a Magyar Helsinki Bizottság dolgozói

- az Amnesty International munkatársai

- a TASZ munkatársai

- a Transparency International dolgozói

- az Eötvös Károly Intézet alkalmazottai

- a Menedék munkatársai

- a K-Monitor és a Direkt36 újságírói

- Romaversitasosok

- Gulyás Márton

A listán szerepel „Chikán Attila közgazdász, az Orbán kormány nagy kritikusa” is, aki egyébként az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is volt. Legalább két halottat is felsoroltak: Ernest Gellner, filozófus, aki 1995-ben elhunyt, és Yehuda Elkana, történész, aki 2012-ben halt meg.

Időközben nem csak a listán lévők reagáltak a megjelent irományra, de a Change.org oldalon Koren Miklós, az egyik legismertebb magyar közgazdász is indított egy petíciót, amin keresztül bárki jelezheti névvel és arccal, hogy lemaradt a kormányközeli média Soros-listájáról.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.