2024. május 15.
Hazugsággyárak: 100-nál is több sajtópert bukott a Fidesz-média

Hazugsággyárak: 100-nál is több sajtópert bukott a Fidesz-média

Hiába az elveszített perek, a Fidesz-közeli, állami hirdetésekkel kitömött orgánumok csúcsra járatják a hazudozást, az álhírterjesztést.

Mivel az emberek többsége elégedetlen az ország állapotával, saját bőrükön tapasztalva, hogy milyen áldatlan állapotban van az egészségügy, az úthálózat, hogy kevés a megélhetést biztosító munkahely, alacsonyak a bérek, nagy a kivándorlás, a Fidesznek nem maradt más, mint szavazótábora megtartása érdekében nyakló nélkül hazudni a politikai ellenfelekről.

Ez nem egy vélemény, hanem szikár tény, amit azok a bírósági ítéletek is alátámasztanak, amelyek az elmúlt években több, mint száz esetben mondták már ki kormánypárti médiumokról, hogy valótlanságot állítottak, magyarul: hazudtak.

A napokban például mi is beszámoltunk róla, hogy a bíróság megállapította: hazudott a Fidesz-közeli Ripost, amikor azt állította, hogy Vona Gábor lebontaná a déli határt védő kerítést.

Kimondta a bíróság: Vona Gábor nem akarja lebontani a kerítést

Nem tudta bizonyítani a bíróság előtt a kormánypárti Ripost, hogy Vona Gábor le akarja bontani a déli határra emelt kerítést. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében helyreigazításra kötelezte a lapot. A Jobbik eddig több mint száz sajtópert nyert meg a kormánypárti orgánumokkal szemben.

Ezzel összefüggésben érdemes arra is emlékeztetni, hogy amikor egy kormányinfón Lázár János kancelláriaminisztert megkérdezték arról, hogy a Fidesz plakátjain tudatosan hazudnak-e arról, hogy rajtuk kívül midnenki lebontaná a kerítést, maga is elmosolyodott a saját válaszán (lásd az alábbi videót is!), amikor pártja alaptalan rágalmait így magyarázta:

"Választási kampány van, nem? Ha ki van írva a választás, akkor a kiírás pontja és a választás között ebben a keretben kell értelmezni mindent. Nem?"

 

Ahogyan kampányában a Fidesz hivatkozik a nyugat-európai nagyvárosokban kialakult párhuzamos társadalmakra, éppen úgy építette ki a kormánypárt a maga, valósággal párhuzamos világát, aminek egyetlen zsinórmértéke a hazugság.

Ehhez tartották magukat kormányközeli lapok akkor is (és a bíróság el is marasztalta őket), amikor azt állították valótlanul, hogy Vona Gábor az aradi vértanúk kivégzésre koccintott, vagy hogy a törökországi Szürke Farkasok nevű szélsőséges szervezet tagja.

A fideszes média elveszített pereiről olvashatnak az Átlátszó cikkében, illetve ide kattintva is.

 

 

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.