2021. július 31.
Ezeket az utakat újítják fel Békés megyében

Ezeket az utakat újítják fel Békés megyében

Uniós támogatásból 13 útszakaszon, összesen csaknem 25 kilométer hosszon, hazai forrásból ugyancsak 13 szakaszon, csaknem 30 kilométer hosszon zajlanak útfelújítások.

Békés megyében 55 kilométeren csaknem 7 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból 26 útszakaszt újítanak fel idén - közölte Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója sajtótájékoztatón pénteken Békéscsabán.

Virág Mihály elmondta, a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretéből, 3,54 milliárd forint értékben 13 útszakasz, összesen csaknem 25 kilométer hosszon újul meg.

A munka hét szakaszon már elkezdődött és őszre be is fejeződik, egy kivételével. Sarkad belterületén egy új körforgalmat alakítanak ki 400 millió forintból, ez az egy építés engedélyköteles, jelenleg a vízjogi létesítési engedély beszerzése zajlik, itt elképzelhető, hogy a kivitelezés befejezése átcsúszik a jövő év elejére - tette hozzá.

A felújítás érinti egyebek mellett a Szeghalom-Vésztő, a Kétegyháza-Medgyesegyháza, a Battonya-Mezőhegyes, Nagygyanté-Sarkadkeresztúr közti négyszámjegyű út egy-egy szakaszát, valamint a köznyelvben dinnyés útként ismert 4429-es utat.

Hazai forrásból 13 szakaszon, csaknem 30 kilométer hosszon zajlanak útfelújítások, erre összesen 3,4 milliárd forintot fordítanak. Hét helyszínen itt is megkezdődött a munka, a kivitelezés ez év végéig mindenhol megvalósul.

Hazai forrásból valósul meg egyebek mellett a 44-es út gyulai elkerülő szakaszának, valamint a csanádapácai, muronyi, örménykúti, kétsopronyi vagy a békésszentandrási négy- és ötszámjegyű utak felújítása  - ismertette a megyei igazgató.

Virág Mihály közölte, hogy az útfelújításokat valamennyi szakaszon a közbeszerzések két nyertes kivitelezője, a Duna Aszfalt Kft. - Hódút Kft. konzorciuma, illetve a Swietelsky Magyarország Kft. végzi.

Az MTI kérdésére válaszolva Virág Mihály elmondta: a Magyar Közút saját eszközökkel, saját emberekkel is végez útfelújítást. A Dévaványa-Körösladány közti úton a közút saját forrásból felújít egy körülbelül 8 kilométeres szakaszt, továbbá a csabacsűdi főutca 1,5 kilométeres szakaszát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a TOP támogatásával országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indítja el. Idén országszerte mintegy 1200 kilométeren újulnak meg utak.

Megosztás

Ne tabuként kezeljük a halált!

Hello Közélet

Ne tabuként kezeljük a halált!

  • 2021.04.29

A Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával, 30 éve indult el a hazai hospice mozgalom. Jelentős eredményeket hozott a három évtized, ám a társadalom nagy része még mindig félelemmel tekint a halálra.

Sokat ülhet az ügyfelét zsaroló ügyvéd és gyémántkereskedő cinkosa

Hello Közélet

Sokat ülhet az ügyfelét zsaroló ügyvéd és gyémántkereskedő cinkosa

  • 2021.03.4

Az utóbbi évek egyik legmegdöbbentőbb gazdasági- és büntetőügyében megszületett a vádirat nemrég. Beismerés esetén a megbízóját zsaroló ügyvédre, Lupovici Jack Kingre, nyolc bűntársára, Lebovits Ronira, az ismert gyémántkereskedőre négy év letöltendő börtönbüntetést indítványozott az ügyészség. Beismerés hiányában ennél még súlyosabb büntetés várható. A vád kétszeresen minősülő, bűnszövetségben, élet elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények.