2024. április 18.
Itt a részegdetektor

Itt a részegdetektor "tetoválás"

A Kaliforniai Egyetemen kifejlesztett okostetkó a szervezet alkoholszintjét méri, majd üzenetben jelzi, hogy azt a duplawhiskys vodkaszódát már nem biztos, hogy meg kéne inni.

Az intelligens tetoválás az izzadtságból felszabaduló kémiai anyagokból kap információkat, így a bioszenzoros tapasz pontos és megbízható adatokat biztosít a véráramban levő alkoholszintről.

A tetoválás - ami lényegében egy tapaszra applikált chip, így könnyen le és felvehető - mindössze 8 perc alatt olvassa le testünkről az adatokat. Ez nagyon jól jöhet például akkor, ha egy görbe este után az embernek vezetni támadna kedve; az applikáció ugyanis figyelmeztet, ne üljünk autóba, ha már a lábunkon sem tudunk rendesen megállni. Hogy a kocsikulcsot eldugja-e előlünk, az egy másik kérdés.

 

Megmond az asszonynak

A tervezők az eszköz továbbfejlesztésén dolgoznak jelenleg, és nem zárható ki, hogy olyan funkciót is kap majd az okostetkó, amellyel riasztani tudja egy barátunkat vagy családtagunkat, ha túl részegek vagyunk. Ez persze kész lebukást jelentene az asszony előtt, szóval valami azt súgja, hogy ez a kiegészítő nem lesz annyira népszerű. Lehetne akár ellensúlyozni az exet felhívó hisztiüzemmóddal, hogy a szokásos, zománc részegen előadott telefonos melodráma ne menjen az ivás rovására.

A további tervek között szerepel egyébként a megfigyelőeszköz összekapcsolása bizonyos autós szolgáltatásokkal, így például a külföldön még több helyen elérhető Uberrel, vagy a Lyftttel is.

(via Digitaltrends)

 

Megosztás