2024. április 16.
Itt a kutyákkal játszó robot

Itt a kutyákkal játszó robot

A masina meg is eteti és felügyeli a kedvencet.

Minden kutya tulajdonos tudja, hogy nincs szomorúbb egy eb bánatos tekinteténél. A szomorú szempár minden reggel elkíséri gazdáját az ajtóig, sokszor egész nap kísérti, még munka közben is. Sokszor csak egy játszótársat szeretnének, de a legtöbb ember nem tud napközben foglalkozni kutyusával. Egy másik kutya beszerzése helyett erre a problémára megoldást adhat az Anthouse robot, amit kifejezetten az otthon hagyott ebek szórakoztatására készítettek – számol be a New Atlas cikke

A gazdák egy alkalmazás segítségével felügyelhetik a robot „munkáját”, változtathatnak a sebességen, a funkciókon és videófelvételt is készíthetnek a négylábúról, amit az applikáció segítségével megoszthatnak a közösségi felületeken. Ha a kutyának még a játék közben is hiányozna a gazdája, egy walkie-talkie gomb benyomásával bárki „elbeszéglethet” kutyusával.

A játék nem maradhat el!

A játékhoz és a testmozgáshoz egy mini teniszlabda-kidobót is építettek a robotba. Beállítástól függően a robot a labdát 2, 5 vagy 8 méterre lövi ki. A gép egyébként az okosporszívókhoz hasonló beépített érzékelők segítségével kerüli ki a tárgyakat.

Az egész napos játék a robotot is kimeríti, így amikor az akkumulátor merülni kezd, a robot magától „visszaballag” a wifis töltőállomáshoz. Egy feltöltött robot 5 órán keresztül képes játszani a kutyával, és négy óra alatt energizálja magát. 

Az étkezésbe is besegít a robot: az Anthouse-ba egy olyan ételadagolót is szereltek, melyet a kutya gazdája reggel feltölthet és betáplálhatja, hogy mikor mennyi kutyatápot eresszen ki. 

Az okos kis masinát a Kickstarteren lehet megrendelni, ám nem olcsó játék, 326 dollártól elérhető, ami több mint 80 ezer forint.

Megosztás