2024. április 25.

Fiatal versenyhorgászokat keresnek

Negyedik alkalommal rajtol a horgászatot népszerűsítő Körösvidéki Sulikupa, amely a vízpartra hívja a gyerekeket és szüleiket.

Békés megye általános iskolásait negyedik éve szólítja vízpartra a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége egy országos viszonylatban egyedülálló eseménysorozatban. Hazánk egyik legjelentősebb horgászszervezete minden tavasszal arra ösztönzi a diákokat, hogy horgászbotot ragadjanak és szabadidős horgászélményeket szerezzenek a vízpartokon.

Az idei IV. Körösvidéki Sulikupa célkitűzése, hogy az általános iskolás gyerekeket és szüleiket egészséges, zöld vízparti környezetbe csábítsák a rekreáció és a horgászat népszerűsítésének jegyében, valamint, hogy az oktatási intézmények bevonásával új tehetségeket fedezhessenek fel a versenyhorgászat utánpótlás-nevelésének érdekében – írta a behir.hu.

Ennek okán a versenykiírás több ponton is módosult a tavalyi évhez képest. Az egyik legfontosabb változás a nevezés módja: a háromtagú általános iskolai csapatok már nemcsak az oktatási intézményeken, hanem a horgászegyesületeken keresztül is kvalifikálhatják magukat. További előrelépést jelent a verseny térségi kiterjesztése: már nem csupán Békés megyéből, hanem a szövetség vízterületei által érintett egyéb közigazgatási területekről érkező nevezéseket is elfogadják, amelynek határideje 2018. március 29.

A verseny két részből áll, amelyből az első egy több járási helyszínen zajló selejtező, amelyet idén április 15-29. között rendeznek. Az itt legjobbnak bizonyuló csapatok jutnak a május 13-án esedékes döntőbe, amelynek ezúttal a mezőberényi Hosszú-tó és a Mezőberény Horgászok Egyesülete lesz a házigazdája.

A részletes versenykiírás és a szabályzat a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége hivatalos oldalán olvasható.

Megosztás