2024. április 25.
Körbefutják Békés megyét

Körbefutják Békés megyét

Hétfőn reggel elrajtolt az ötödik Megyefutás Békéscsaba főteréről.

A sportolást és az egészséges életmódot népszerűsítő kezdeményezés révén a futók 634 kilométert tesznek meg és 60 települést érintenek. Az indulóknak a távot 13 nap alatt kell teljesíteniük. A csapatot Tóth László, Békéscsaba futónagykövete vezeti – írta a behir.hu.

Az ötödik Megyefutás 14 jelentkezője közös bemelegítéssel kezdte a hétfő reggelt. A nyújtás után rajthoz álltak, és elindultak hosszú útjukra. Volt olyan induló, aki nem először csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Megyefutást 2014-ben indította el Tóth László, aki akkor 23 településre jutott el. Mint mondta, a kezdeményezés célja az, hogy népszerűsítsék a futást. Tavaly 580 kilométer volt a táv, akkor is több ezren csatlakoztak a futókhoz.

Idén növeltük a távot: az útvonal elég hosszú, 60 települést érint. A kezdeményezés nevéből ered az, hogy az egész megyét befutjuk 13 nap alatt – mondta Tóth László.

A futónagykövet vezette csapat Békéscsaba főteréről Szabadkígyós felé indult. A településre érkezve az első állomáson a helyi iskolában álltak meg és pihentek. Innen közel száz szabadkígyósi diák csatlakozott a futókhoz, akik Újkígyósra tartottak.

A Megyefutók április 28-án Dobozról érkeznek vissza a megyeszékhelyre.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.