2024. április 26.
Több mint 3600 Békés megyei gyermek rajzolta le, hogyan közlekedünk

Több mint 3600 Békés megyei gyermek rajzolta le, hogyan közlekedünk

Vasárnapig tekinthető meg a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” pályázatra benevezett Békés megyei óvodások és iskolások rajzaiból nyílt kiállítás Békéscsabán, a Csaba Centerben.

A gyerekek közlekedési témájú rajzaiból a kiállítás április 17-én, szerdán nyílt meg. A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” pályázatot 25. alkalommal hirdette meg az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága. A pályázatra Békés megye 75 általános iskolájából és 82 óvodájából összesen 3637 rajz érkezett. Idén kiemelt téma volt a kerékpározás. A színes, különböző technikákkal készített alkotásokon megjelennek a legfontosabb közlekedési szabályok és a gyermekek közlekedéssel kapcsolatos élményei – írta a police.hu.

A zsűri korcsoportonként 6-6 rajz készítőjét díjazta, az ügyesen rajzoló gyermekeknek Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese adta át az okleveleket és az ajándékokat. Óvodások között első helyezett lett Stanciu Abigél (Békéscsabai Kazinczy-lakótelepi Óvoda). Az alsó tagozatosok között a zsűri Halász Klára (Sarkadi Általános Iskola Kötegyáni Tagintézménye) munkáját ítélte a legjobbnak, míg a felső tagozatos általános iskolások közül Vári Martina Andrea (Sarkadi Általános Iskola Kötegyáni Tagintézménye) vehette át a fődíjat.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a pályázatot támogató vállalkozások, cégek, intézmények összesen 43 különdíjat ajánlottak fel. A Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Önkormányzat, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Békéscsabai Médiacentrum, a Békés Megyei Hírlap, a Csaba TV, a Tarka-barka Játszóház és a Vár-játék Kreatív Hobby Áruház is több gyermeket megjutalmazott.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.