2024. április 19.
Dühöngve támadt a rendőrre az öngyilkosságra készülő szeghalmi férfi

Dühöngve támadt a rendőrre az öngyilkosságra készülő szeghalmi férfi

A rendőr csak úgy tudta „leállítani” a felbőszült férfit, hogy lábon lőtte, amit még kétszer meg kellett ismételnie.

Lábon lőtte támadóját egy rendőr vasárnap Tiszajenőn. A 37 éves szeghalmi férfit este megműtötték, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen - tájékoztatta közleményben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A szeghalmi férfi május 6-án, vasárnap, kora délután öngyilkossági szándékkal a személygépkocsijával keresztben megállt a tiszajenői vasúti átjáróban. A helyszínre érkező rendőr a férfi egyik rokonával megpróbálta őt lebeszélni az öngyilkosságról. A terhelt haragra gerjedt és ököllel a rendőr felé ütött, de a rokont találta el, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A közlemény szerint a fizikai erőfölényben lévő férfi rátámadt a rendőrre és folyamatosan ütlegelni, rugdosni kezdte, kiütötte a kezéből a rádiót, majd a gumibotot. A támadás megtörése érdekében a rendőr elővette a szolgálati fegyverét és figyelmeztette a terheltet, hogy amennyiben nem hagy fel a cselekménnyel, használni fogja a fegyvert. A felbőszült támadó ettől sem riadt vissza, tovább folytatta a rendőr bántalmazását.

A rendőr ekkor egyszer combon lőtte a férfit. Az első lövésnek semmilyen hatása sem volt a gyanúsítottra, a támadással továbbra sem hagyott fel, ezért a rendőr még két lövést adott le a terhelt lábára, amely már megtörte az ellenállását.

A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, este megműtötték.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását fogja indítványozni - közölte a megyei főügyészség.

A történtek után vasárnap a helyszínelés miatt szünetelt a vonatközlekedés Tiszakécske és Tószeg között, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.