2024. április 20.

Szarvasi festőművész alkotása kerül egy olasz bor címkéjére

A borok címkéire az I világháború olaszországi csatáiban részt vevő országok festőinek alkotásai kerülnek.

Különleges megtiszteltetés ért egy kortárs szarvasi festőművészt, Korbely Istvánt. Az ő festménye kerül annak a bornak a címkéjére, amellyel az I. világháború áldozatai előtt tiszteleg egy észak-olaszországi kisváros, San Pietro di Feletto. A festményt vasárnap délután adták át a szarvasi városházán az ötletgazda olasz civil szervezet vezetőinek.

A négy éven át tartó projekt szervezője a Pro Loco San Pietro di Feletto (San Pietro di Felletto-ért) elnevezésű civil szervezet. Kezdeményezésükre 2015-től kezdődően minden évben egy-egy olyan bort készítenek, amellyel az I. világháború emléke előtt tisztelegnek.

Idén egy rosé pezsgőborra esett a választás. A borok címkéjére az olaszországi csatákban részt vevő nemzetek festőinek alkotásai kerülnek. Az első évben egy olasz, a másodikban egy osztrák, a harmadikban egy szlovén, a negyedik évben - azaz idén - pedig egy magyar festőművész alkotása kerül a címkékre – írta a hir6.hu.

A civil szervezet választása a szarvasi Korbely Istvánra esett, aki elmondta: a sorozatból neki jutott a legkellemesebb feladat, mivel a 2018-as képpel már 1918-ra, az I. világháború befejezésére emlékeznek. A kép címe is ezt jelzi: Az emberiség visszatalálása.

A pezsgőbor palackozása márciusban kezdődik, és május 26-án mutatják be az olasz városban megrendezendő bornapok keretében.

Megosztás