2024. április 24.
Gondoskodtak a kátyúban úszó kacsákról

Gondoskodtak a kátyúban úszó kacsákról

Villámsebességgel terjedt szét az interneten az a legendás fotó, ahol egy Békés városában található óriáskátyúban egy vadkacsapár talált önfeledt kikapcsolódásra. Az iróniát tovább fokozva, egyben az utak áldatlan állapotára az egyik országgyűlési képviselőjelölt úgy hívta fel a figyelmet, hogy kacsaeledelt vitt az ország legismertebb úthibájához.

Békés, Malomasszonykert nevű városrész, Nyíl utca. A környékbeli utak kátyúsak, a helyiek szerint emberemlékezet óta nem újította fel senki. Így persze a helyi „civil” (Fidesz által támogatott) városvezetés is elhanyagolta, minek köszönhetően a kátyúk hétről hétre egyre szélesebbek és mélyebbek, felületük már nagyobb, mint az útnak csak nagy-nagy jóindulattal nevezhető szakasz kátyútlan része.

A természet pedig elfoglalja azt, amit az ember elhanyagol, ennek volt gyönyörű példája az az eset, amikor az egyik ilyen gigantikus úthibában egy vadkacsapár talált wellnessrészlegre. Az idillien fürdőző párt egy arra járó helyi fiatal fotózta le és tette fel a közösségi hálóra. A fotó szélsebesen terjedt, nevetségessé téve a békési városvezetést.

Másnap egy sajtótájékoztató után Samu Tamás Gergő, a Jobbik térségi jelöltje is megjelent a helyszínen, és az áldatlan állapotra úgy próbálta meg felhívni a figyelmet, hogy kukoricát hozott a kacsáknak. „A belterületi és külterületi utak állapota egyébként jól mutatja, hogy a fideszes kormány és fideszes önkormányzatok alatt Magyarország mennyire »erősödik«” – írta ki Facebook-oldalára az ellenzéki képviselőjelölt.

 

 

 

Megosztás