2024. április 25.

Modern környezetben intézhetik ügyeiket a gazdák Gyomaendrődön

A településen a korábbinál nagyobb, 95 négyzetméteres irodába költöztek a falugazdászok.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megnyitotta Gyomaendrődön megújult és kibővített falugazdász irodáját.

Az agrárkamarának Békés megyében több mint 26 ezer tagja van. A kamara 40 Békés megyei falugazdásza tavaly közel 10 ezer egységes kérelmet adott be, összesen mintegy 168 ezer hektár területre, ami a megyék között országosan a második legnagyobbnak számít. A kamara falugazdászai a megye mind a 75 településén elérhetőek. Gyomaendrődön a korábbinál nagyobb, 95 négyzetméteres irodába költöztek a falugazdászok, ahol a gazdálkodók modern környezetben intézhetik ügyeiket – tájékoztatta a kamara az MTI-t.

A NAK falugazdászai 2014 óta közel 1000 milliárd forintnyi forrás lehívásához segítették hozzá a gazdálkodókat. A több mint 700 fős országos kamarai falugazdász- és szaktanácsadó-hálózat különféle szolgáltatásokkal is támogatja a közel 400 ezer fős kamarai tagságot, az ehhez szükséges infrastrukturális hátteret folyamatosan fejlesztik. A 2014-ben a NAK által átvett falugazdász-hálózatnak országszerte több mint 2 ezer ügyfélfogadási pontja van.

A kamarai falugazdász-hálózatnak köszönhetően nem volt zavar az új uniós támogatási rendszerre történő átállásban – áll a kamara közleményében.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.